"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта Напрямки Доступ молоді до житла Залучення молоді до прийняття рішень «Краще разом!»

Залучення молоді до прийняття рішень «Краще разом!» PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Administrator   
Вівторок, 09 серпня 2011 13:00
Представництво Фонду

ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі

 

Національний комітет громадянської кампанії

«МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!»

 


Залучення молоді до прийняття рішень «Краще разом!»

Національний комітет громадянської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!» за підтримки Представництва Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі проводить серію заходів з покращення молодіжної політики в 2011 році через налагодження діалогу між парламентаріями та молодіжними громадськими лідерами. Нашими завданнями є проведення робочої зустрічі представників молодіжного руху, які увійдуть до групи з питань доступу молоді до житла, створення молодіжної експертної групи, підготовка пропозицій до законопроектів та участь в обговоренні пропозицій до нормативно-правових актів.

17-18 серпня 2011 року в столиці України м.Києві відбудеться засідання робочої групи представників молодіжного руху, членів парламенту та урядовців, щодо житлової молодіжної політики. Це буде перша зустріч, з 4-х зустрічей вирішення найважливіших проблем молодіжної політики, які відбудуться найближчим часом в рамках програми залучення молоді до прийняття рішень «Краще разом!».

Проведення такої зустрічі з ініціативи кампанії МВАРТА та Фонду Фрідріха Еберта покликане здійснити включення молоді в процес підготовки та прийняття державних рішень. Враховуючи, що на даний момент практично відсутні ініціативи щодо подання до органів влади цілісних, якісних, обґрунтованих та компетентних пропозицій змін чи доповнень в нормативно-правові документи, планується, що 17-18 серпня такі пропозиції будуть напрацьовані.

Для участі в заході необхідно надати:

- заповнену анкету;

- коротке резюме (автобіографічні відомості);

- рекомендацію від молодіжної громадської організації чи органу студентського самоврядування (перевага надаватиметься рекомендаціям від учасників кампанії МВАРТА).

    Заповнені Документи слід надіслати на електронну пошту oleksandr.solontay@gmail.com не пізніше 12 серпня, до 19:00, з позначкою в темі листа «Robocha hrupa MVARTA schodo zhytla». Перевага у відборі буде надаватиметься учасникам які подадуть до повного пакету документі додаткові матеріали впливу молоді на вирішення проблем покращення житлових умов.

На конкурсній основі буде сформована група учасників в кількості 30 осіб. Усі учасники будуть повідомленні про результати відбору 13 серпня, до 11:00.

Учасники навчань забезпечуються умовами для засідання робочої групи, харчуванням та проживанням 17-18 серпня, навчальними матеріалами, експертною підтримкою членів національного комітету. Проїзд – як правило, за рахунок учасників (оплата проїзду – є внеском учасника в проведення заходу).


Додаткові контакти: Олександр Солонтай, тeл. (050)372-5-100, член національного комітету, oleksandr.solontay@gmail.com, www.mvarta.org.ua

Для листів - 04080, м.Київ, вул. Турівська, буд. 31,28





 

Додаткова інформація


Тема: Доступність молоді до покращення житлових умов;

Час проведення: 2 дні;

Форми роботи: відкриті дискусії, робочі групи з підготовки документів, експертні обговорення, зустрічі з парламентарями.

Коротка історія проблеми:

Проблема доступу молоді до житла, покращення житлових умов визнана в Україні проблемою №1 молодіжної політики. Наразі в уряді та парламенті відсутні проекти документів, напрацювання щодо шляхів розв’язання цієї важливої проблеми у 2011-2012 роках. Практичні проекти документів, які могли би допомогти керівництву держави, не розробляються, а громадськість не залучена до діалогу з владою.

Час від часу спалахують вуличні протести, наприклад в травні 2011 року в Україні відбувся «Тиждень безквартирної молоді». З одного боку, в уряду є теоретичні документи, які підкреслюють важливість цієї проблеми, але, з іншого боку, документи, які несуть за собою практичну реалізацію державної програми, потребують підготовки від самого початку.


Теми до обговорення:

- стан реалізації державної молодіжної програми через механізм кредитування та Державний фонд сприяння молодіжного житловому будівництву;

- реалізація позиції парламентських політичних сил в сфері житлової політики та розширення доступу молоді до житла та покращення житлових умов;

- програма «Доступне житло» та можливості для молоді;

- актуальні зміни до чинної нормативно-правової бази у сфері молодіжного житлового-будівництва на 2011-2012 роки


В рамках засідання робочої групи (І-й день), ми ставимо перед собою такі завдання:

1. Розробити проект Постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до Постанов КМУ про молодіжне житлове кредитування та програми «Доступне житло», відповідно до поглядів парламентських політичних сил, або ж відповідний законопроект;

2. Запропонувати взаємозв’язок між молодіжною житловою та політикою у сфері вищої освіти, заклавши відповідний механізм в проекти документів;

3. Провести зустріч-діалог з членом(-ами) парламенту, на предмет підтримки ініціативи робочої групи;

4. Підготувати презентацію, документи та обґрунтування на розгляд парламентарів та урядовців та представити її членам парламенту.


В рамках ІІ-го дня (дискусія з членами парламенту) ми плануємо обговорити наявну ситуацію, яка є в державі та запропонувати їм зареєструвати напрацьовані нами документи та підтримати їх в просуванні.


Цільова група: молодіжні лідери України віком 18-30 років, які є представниками регіональних молодіжних громадських організацій та органів студентського самоврядування. Один захід: група 30 осіб. Регіональне представництво – всі 27 регіонів України.

Останнє оновлення ( Середа, 12 жовтня 2011 21:18 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva