"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта Напрямки Доступ до вищої освіти Студенти просять Генпрокуратуру розібратися з Табачником

Студенти просять Генпрокуратуру розібратися з Табачником PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Сергій   
Неділя, 11 вересня 2011 21:56

9 вересня в інформаційному агентстві УНІАН лідери студентських та молодіжних громадських організацій дали прес-конференцію по поточних проблемах студентства. Основну увагу було закцентовано на тій обставині, що досі Міністерство освіти і науки в особі його очільника Дмитра Табачника не видало студентські квитки більшості першокурсників.

 
«Ми маємо інформацію, що підприємство, яке друкує студентські квитки на замовлення Міносвіти, було цим же Міносвіти ліквідовано. А функцію друку студквитків може взяти на себе інше підприємство, яке мало відношення до брата Міністра освіти Д.Табачника – Михайла Табачника. Того самого, фірма якого була причетною до незаконної забудови на Європейській площі», - каже голова організації «Покоління Майдану» Богдан Ковальчук.
 
«Ми не можемо наразі користуватися пільгами, бо не маємо чим підтвердити те, що ми є студентами. В кіно не можемо скористатися знижкою, без студквитка важко оформити візу для виїзду за кордон, про переїзди залізницею я взагалі не кажу. І коли квитки будуть - нам в університеті досі ніхто чітко сказати не може», - стверджує Голова правління Студентського Братства «Студентський актив», студент першого курсу НПУ імені Драгоманова Євген Дробко.
 
«Маємо до Табачника ще чимало питань, - продовжує студент КНТЕУ Юрій Андреєв, - наприклад, чому відбувалися маніпуляції з бюджетними місцями під час вступної кампанії -2011, коли вже після закінчення вступної кампанії, а не до її початку, як вимагає закон, було оголошено кількість цих місць?».
 
«Крім того, над студентами і досі висить загроза у вигляді нового проекту Закону «Про вищу освіту», який лобіює Міносвіти. Ним кількість бюджетних місць будуть ще скорочувати і такі от маніпуляції, що були цього року, будуть щорічними», - каже Голова Ради Старійшин Фундації Регіональних Ініціатив Михайло Лебедь.
 
«Останні два роки принесли студентам зміни лише на гірше. Невже владі досі не очевидно, що реформи Табачника шкодять суспільству і державі?, – задається питанням координатор АнтиТабачної Кампанії, член Молодіжного Націоналістичного Конгресу Сергій Пархоменко.
 
«Скільки вже можна його тримати в уряді? Давно настав час зупинити цього бєспрєдєльщіка! Тому зараз ми звертаємося до Генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою притягти до відповідальності чиновників з Міносвіти за цю злочинну недбалість, яка виникла довкола ситуації з видачею студентських квитків. І хай пан міністр не розслабляється. Ми готуємо йому сюрприз на осінь. А який – хай собі голову ламає. Сам про все дізнається – в самий непідходящий йому момент», - підсумовує Пархоменко.
 
Останнє оновлення ( Вівторок, 27 грудня 2011 19:10 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva