"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта Напрямки Професійна армія Лист дівчини до призовника

Лист дівчини до призовника PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Administrator   
Понеділок, 12 квітня 2010 01:41

Привіт!

Зараз Ти читаєш лист від дівчини, якій небайдуже, що з тобою буде завтра. Мене звуть Аня. Чи знайомі ми з тобою? Звичайно. У мені говорить голос твоєї коханої, яку ти цілком готовий назвати своєю нареченою або з якою Ти, можливо ще навіть не знайомий, але яка щосили чекає Тебе; Твоєї сестри, яка з дитинства пишалася Тобою і в таємниці сподівається, що їй пощастить, - і вона проведе життя з людиною, яка хоч трохи схожа на Тебе; Твоїй матері, яка пам'ятає кожну секунду, присвячену тобі, - адже Ти і є її життя.

Ось вже наближається термін, коли Тебе повинні забрати до армії.

Ти вже зовсім дорослий і можеш сам обирати, що Тобі робити в житті. Ти сильний і самостійний, відповідальний, небайдужий до інших. І, без сумніву, Тобі не все одно, що буде з Твоєю країною. Саме Твоєю, в якій ти ріс, в якій живуть Твої батьки, в якій Ти одружишся і виховуватимеш своїх дітей, яка обов'язково повинна бути сильною. І Ти, звичайно, можеш багато зробити для неї. Дуже багато. І це правильно.

Ось вже наближається термін, коли Тебе повинні забрати до армії. Добре, якщо Ти цього хочеш, а якщо ні?....

Тобі дадуть у руки зброю, поставлять до строю, і Ти почнеш виконувати свій військовий обов'язок. І може це і правильно. Але це все абстракція.

А реальність у тому, що вчити Тебе будуть різному. І битися Ти будеш не тільки захищаючи країну, а і відбиваючись від тих, хто вище Тебе за статусом і від тих, хто ще недавно прийшов сюди таким же, як і Ти. І не тому що вони погані, а тому що їх теж вчили різному. Тоді били їх, а зараз б'ють вони. І Тобі не допоможуть. Не тому що не захочуть, а тому що просто не зможуть. Тому що таких, як Ти багато. Тому що за всіма неможливо устежити. І тому що Ти і так самостійний, сильний - справишся. Ось яка буде реальність.

І ніхто не говорить, що Ти не повинен йти служити. Якщо хочеш – дорога повинна бути відкрита, навіть якщо у сучасній армії лопату у руках доводиться тримати частіш ніж автомат! Мова йде лише про те, що в армії Ти повинен вчитися захищати Батьківщину, а не виживати. Ти маєш бути впевненим у тому, що там Ти не голодуватимеш, що захищатимуться Твої права, як громадянина країни, за яку Ти боротимешся, як людини.

Інші може і говоритимуть про те, що справжній патріот не повинен мислити такими категоріями, що це все дуже прагматично. Але якщо з тобою щось трапиться, знаєш, що робитимуть вони? Вони продовжуватимуть жити… Інші три мільйона молодих хлопців. Невже вони не патріоти?...

Ти дійсно дуже багато чого можеш зробити для своєї країни. І строкова служба - це далеко не єдина можливість довести це. Я дуже прошу Тебе пам'ятати про це…

 

ЗАВАНТАЖИТИ

Останнє оновлення ( Понеділок, 12 квітня 2010 01:47 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva