"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта

ЗАЯВА щодо реформи вищої освіти PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Олександр   
П'ятниця, 25 лютого 2011 09:37

Ми, громадянська кампанія «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!» звертаємося до політичних та державних діячів, які планують здійснити реформу вищої освіти в Україні.

Ми вимагаємо дотримання передвиборчих зобов’язань, з якими 5 політичних сил зайшли в український парламент.

         Ми нагадуємо, що зобов’язання всіх 5 політичних сил (Партія регіонів, Блок Литвина, Комуністична партія України, Блок Юлії Тимошенко та Наша Україна – Народна Самооборона) не суперечать одна одній, а, навпаки, є взаємодоповнюючими. Жодних суперечностей та протиріч у програмах партій, що входять до Верховної Ради України та сформували у ній більшість та меншість, не існує.

Саме тому, ми вимагаємо дотримуватися програмних обіцянок, які давно вже є очікуваними в українському суспільстві та неодноразово озвучувалися політичними силами. Нагадаємо, що серед таких зобов’язань у сфері вищої освіти належать наступні:

- збільшення доступу молоді до вищої освіти (ПР – 50% (а пропозиція В.Ф. Януковича – 75%) в усіх вищих навчальних закладах незалежно від форми власності повинні навчатися за рахунок держави; пропозиція Блоку Литвина – всі бакалаври повинні навчатися безкоштовно);

- закріплення належного фінансування освіти (КПУ - виділення на освіту 10% коштів від валового внутрішнього продукту, на науку – 3%);

- підвищення стипендії до рівня потреб людини (Блок Литвина - збільшення рівня стипендій до рівня середньої заробітної плати, а відмінникам навчання – подвійний розмір стипендій; БЮТ – стипендія на рівні прожиткового мінімуму);

- оздоровлення студентської молоді (Блок Литвина – шляхом розгортання на державному рівні комплексу заходів, спрямованих проти алкоголізму та наркоманії; БЮТ – будівництва спортивних комплектів; ПР - запобігання СНІДу, туберкульозу, онкозахворюванням);

- ринкове стимулювання зайнятості випускників (Блок Литвина - введення 20% квоти для молоді у всіх державних установах та органах влади; НУНС - створення програми заохочення працевлаштування у сільській місцевості (20% надбавка до аналогічної посади в місті, 20 тис. підйомні та житло за 3 роки контракту); ПР - при укладанні трудового договору в бюджетній сфері на 20 років - ключі від квартири з правом викупу).

Ми застерігаємо політичні сили від провокування акцій протестів студентства, молоді, трудових колективів навчальних закладів тощо та від зради своїх передвиборчих програм.

Ми, громадянська кампанія «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!», вимагаємо ініціювати тільки ті реформи, що випливають з реальних інтересів наших громадян і вимагаємо припинити ставити шокові експерименти на українській молоді. Ми очікуємо реальну реалізацію програми, з якою політики йшли на вибори і з якою здобували свою владу!

 Національний комітет Громадянської кампанії

«МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!»

Прийнято на засіданні нацкомітету

22 лютого 2011 року
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva