"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта

Молодь потребує негайного вирішення житлової проблеми PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Анастасія   
Понеділок, 12 квітня 2010 10:34

9 квітня в рамках громадянської кампанії  «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!»  відбувся  круглий стіл "Молодь і житло”. Його метою було висвітлення  питання доступу молоді до  житла та визначення шляхів розв’язання найскладнішого завдання молодіжної політики в Україні.

     Валерій Омельчук, голова ради Всеукраїнської асоціації "Укрмолодьжитло", колишній керівник Державного фонду молодіжного  житлового будівництва України наголосив, що у 2009 році проблеми з фінансуванням житлових програм були грандіозні. «На програму пільгового кредитування (видається державний кредит на придбання готового житла чи на його будівництво) з державного бюджету виділили нуль гривень, і тільки завдяки коштам місцевих бюджетів (37 мільйонів гривень) та коштам статутного капіталу самого Фонду (30 мільйонів гривень) за цією програмою вдалося видати 228 кредитів». На думку Валерія Омельчука, будь-які спроби змінити умови молодіжного житлового кредитування є утопічними. «Причина «утопічності» - відсутність прямого зв’язку з народжуваністю і відсутність фінансування навіть на діючий механізм», - підкреслив він.

     Член  Нацкомітету «Молодіжної варти» Олександр Солонтай зазначив: «Важливо розуміти, що з 2007 до 2010 року усе залишилося без змін. В Україні й надалі відсутні такі місця роботи, де молода людина може заробити на квартиру, навіть у кредит. Єдиний виняток – стати власником бізнесу. Але чи під силу це багатьом молодим людям, і чи є таке суспільство справедливим? Саме тому сьогодні понад 50% молодих людей мріють виїхати з України».

     У Нацкомітеті нагадують, що 19 березня 2010 року Президент України Віктор Янукович на зустрічі з представниками Всеукраїнських  професійних спілок та професійних об’єднань окремо відзначив актуальність питання забезпечення роботою молоді, а молодих сімей – житлом.

     Таким чином, представники молоді справедливо вважають, що реалізація існуючих передвиборчих зобов’язань перед молоддю у сфері житлового будівництва є одночасно і реалізацією найбільш ефективних заходів подолання економічної кризи, і підтримкою урядом оголошеної політики новообраного Президента України.

       «Головний наш аргумент – або молодь отримає доступ до житла і економіка України розвиток, або просто молодь втече в інші країни», - зазначають у Національному комітеті кампанії. 
Останнє оновлення ( Четвер, 15 квітня 2010 18:02 )
 

Коментарі  

 
0 #1 Валентин 2010-05-25 13:06 у Омельчука "грандіозні проблеми" з розкраданням бюджетних коштів через надання кредитів для молоді. за роки "роботи" у Фонді цей функціонер стовідсотково виконав роль скарбника, коли гроші з податків громадян перетекли до кишень владних осіб. не останнім і яскравим доказом є і діяльність близьких родичів героя.
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva