"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта

ЗАПРОШУЄМО на молодіжний захід! PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Олександр   
Понеділок, 10 травня 2010 04:53

 У цю неділю, 16 травня, з вул. Хрещатик у Києві стартує МАРШ БЕЗКВАРТИРНОЇ МОЛОДІ  в рамках ініціативи "Владо будуй обіцяне", яку проводить МВАРТА. 

Марш покликаний звернути увагу влади на проблему молоді №1 - житло.  

На марші буде набагато веселіше, якщо ви запросите на нього ваших друзів, які живуть в Києві, знайомих які у неділю перебуватимуть у столиці. Думаю, що більшість з них з власного досвіду знають про проблеми з житлом !

Збір  молоді відбуватиметься на вул. Хрещатик, навпроти виходу з метро Хрещатик. Початок - 12:00, завершення акції - 13:00.

Попередня реєстрація на марш - http://zhytla.net

Участь без  реєстрації також дозволяється! :) 

Наші  вимоги:

- щорічне зменшення вартості іпотечних кредитів. Янукович обіцяв 7%, Тигипко, комуністи і Литвин виступають взагалі за нульову ставку, Тимошенко за 3%....але наразі іпотечний кредит становить понад 20% річних. Сьогодні вся влада у руках тих, хто вже давно взяв на себе відповідні зобов’язання перед молоддю і майбутнім України. Але квартиру купити у кредит можуть тільки найзаможніші. Наша вимога – держава має працює з банківською системою на взаємовигідних умовах так, щоб кредитування житла стало доступним. Це допоможе усім, - економіці, молоді, бізнесу, політикам!

- збільшення фінансування будівництва. Політики обіцяли запровадити програми «доступне житло» і «соціальне житло», ми це підтримуємо. Але ми вважаємо, що програми повинні охоплювати десятки тисяч людей в усіх містах. Ми вимагаємо від партій у радах усіх рівнів нарощувати фінансування обсягів будівництва та спрямувати кошти від земельних аукціонів на будівництво соціального, орендного житла;

- будівництво гуртожитків. Держава конкретними справами повинна підтримати вищу освіту будівництвом сучасних гуртожитків та реконструкцією існуючих. Врешті-решт, це інвестиція в економіку: підтримуючи найкращі ВУЗи і допомагаючи збудувати гуртожитки у перспективних навчальних закладах, держава розвиває вищу освіту. Наша вимога – будівництво 10 нових гуртожитків у найближчий рік та проведення капітальних ремонтів у 50 найгірших щороку.

- зміна умов державного кредитування. Постанова про умови молодіжного житлового кредитування (програма Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву) повинна бути приведена у відповідність до передвиборчих зобов’язань. Ми вимагаємо реалізувати зобов’язання політиків на 2007-12 роки, а саме: «при народженні дитини – погашення 25% кредиту, другої – 50%, третьої – повне його погашення»;

- подолання корупції. Сьогодні квартири у бідних районах великих міст України коштують дорожче за вартість квартир у багатьох європейських столицях. Усе це є можливим тільки завдяки корупції, яка заполонила органи влади. Чиновники наживаються на людському горі. Ми вимагаємо реалізувати комплекс заходів по зниженню корупційного тиску на будівельну галузь;

- введення податку на нерухомість. Наразі є будинки, в яких більше половини квартир простоюють, частина квартир взагалі виконує роль заощаджень. Разом з тим, податкова система повинна стимулювати обіг житла. Наша вимога – усі, хто мають квартині надлишки, наприклад понад 100 кв.м. на особу, повинні сплачувати додатковий податок.

      Список  наших вимог буде розширюватися  і коригуватися. Але усі вимоги мають на меті лише єдине – ПОКРАЩИТИ ДОСТУП МОЛОДІ ДО ЖИТЛА. Ми хочемо, щоб проблема №1 для молодих людей почала вирішуватися. Закликаючи «Владо, будуй обіцяне!» ми підкреслюємо, що вирішення житлових проблем молоді – це зобов’язання усіх політиків, які вони взяли перед нами!

      Тільки  так ми зупинимо масовий відплив  молоді закордон і виведемо українську економіку з кризи !

Останнє оновлення ( Понеділок, 10 травня 2010 05:53 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva