"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта

Буковинців закликають придбати житло за допомогою держави PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Administrator   
Середа, 24 листопада 2010 14:45
Буковинців закликають придбати житло за допомогою держави

Буковинці можуть придбати житло з допомогою держави. За державний кошт буде сплачено 30% вартості помешкання, ще 70% – сплачує громадянин, повідомляє пресс-служба Чернівецької ОДА.

Такі умови передбачені програмою забезпечення громадян доступним житлом, яка була започаткована Постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2009 року №140 “Про затвердження Порядку надання державної підтримки для забезпечення громадян доступним житлом”.

Управління капітального будівництва обласної державної адміністрації закликало буковинців приєднатися до програми доступного житла: якщо Ви стоїте на квартирному обліку, спроможні внести свою грошову частку, допоможіть самі собі. Звертатися радять до Чернівецького регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву за адресою Чернівці, вул. Головна, 27.

Довідка «Погляду»

Одержати державну підтримку за програмою доступного житла мають право громадяни, які потребують поліпшення житлових умов. До таких належать громадяни, які перебувають на квартирному обліку – державному, відомчому, кооперативному.

На участь у програмі доступного житла не можуть претендувати громадяни, середньомісячний сукупний дохід яких разом з членами їх сімей з розрахунку на одну особу перевищує за даними Держкомстату чотирикратний розмір середньомісячної заробітної плати по Чернівецькій області. Державна підтримка в цьому випадку передбачає сплату забудовнику за рахунок бюджетних коштів 30 % вартості будівництва житла. Громадянин, який придбав квартиру у межах програми доступного житла, ці кошти не отримує і не повертає.

Державна підтримка надається, виходячи з норми не більш  як на 21 м кв. загальної площі житла на одну особу та додатково на 10,5 м кв. на сім'ю в межах нормативної ціни, чинної для Чернівецької області. У нинішньому році така гранична ціна становить 4 тис. 290 грн. за 1 м кв. Площа квартири не може бути більшою цієї нормативної площі більш ніж на 30% (в протилежному разі громадянин втрачає право претендувати саме на цю квартиру в межах програми доступного житла, йому слід шукати квартиру меншої площі). Площа, яка перевищує цю нормативну, а також сума перевищення ціни понад 4 тис. 290 грн. за 1 м кв., оплачується громадянином повністю власним коштом. Якщо площа квартири не більша нормативної, і ціна квадратного метра не більша нормативної – державна підтримка надається в розмірі 30% від повної вартості квартири. Кількість кімнат у квартирі не нормується.

 

Джерело 

Останнє оновлення ( Середа, 24 листопада 2010 14:49 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva