Форуми ФМ 2012 тривають з 10 по 17 жовтня 2012 року, з ініціативи громадянського руху ЧЕСНО та громадської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!». Форум є ефективною платформою для спілкування молоді з експертами, журналістами та громадськими діячами на тему активізації молодіжних середовищ до свідомого голосування під час виборів до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року.

Серед презентаторів ФМ-2012 у Тернополі були: Олег Рибачук – засновник громадянського руху ЧЕСНО, Олександр Солонтай – політичний експерт та член нацкомітету громадської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!», Анатолій Пікуль – громадський діяч, член нацкомітету громадської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!», Андрій Зінченко – регіональний координатор громадянського руху ЧЕСНО, Назарій Зелінка – громадський діяч, автор молодіжного порталу м. Тернополя. Модератором форуму виступив телеведучий та журналіст Богдан Кутєпов.

В якості експертів «Best Practices», відомий український тележурналіст, представник журналістського – Сергій Андрушко, феєрично презентував перед учасниками форуму рух «Стоп цензурі!». У своєму виступі журналіст розповів про історію успіху руху «Стоп цензурі!» в Україні. Молодий український театральний режисер та активістка громадянського руху «Відсіч» Катерина Чепура, розповіла про успіхи кампаній, які проводились рухом та їхню громадсько-політичну діяльність на парламентських виборах 2012 року. Активіст громадської організації «Файне Місто», громадський діяч Іван Омелян закликав молодь до активних дій, участі в громадському житті міста та країни, на прикладі діяльності організації «Файне Місто».

Форум ФМ 2012 у Тернополі став якісним продовженням Форуму Майбутнього у Львові, який напередодні приймала львівська «Арена-Львів».

Фіналом форуму стала вулична акція на Театральній площі Тернополя, з побудовою учасниками форуму «живої» цифри «28» (чергові вибори до Верховної Ради України відбудуться 28 жовтня 2012 року) та розгортанням банеру «Обери своє майбутнє».

12 жовтня організатори форуму вирушають на Форуми Майбутнього в Одесі та Ялті.

Оргкомітет форуму ФМ 2012: Сергій Бурма, youthfm2012@gmail.com

http://www.fm2012.org.ua/ternopil_111012/