"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта

Уряд домовився з будівельниками про продаж житла у столиці в середньому за 8 тисяч гривень PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Олександр   
Понеділок, 24 січня 2011 23:03

Микола Азаров: Будівельні організації, які продаватимуть у Києві житло дорожче 8 тис. грн. за квадратний метр, не матимуть державної підтримки.

Будівельні організації, які продаватимуть житло у Києві дорожче 8 тисяч гривень за квадратний метр, будуть позбавлені державної підтримки. Про це на брифінгу заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Ті, хто продаватимуть по 12-16 тис. грн. - нехай продають, але вони мають пам'ятати, що жодної державної підтримки не отримають, жодних гарантій не одержать», - підкреслив Глава Уряду. Він додав, що вчора Уряд домовився з будівельниками про продаж житла у столиці в середньому за 8 тисяч гривень квадратний метр.

За словами Прем'єр-міністра, така домовленість і така ціна мають активізувати ринок житла. «Я думаю, що ціна 8 тисяч зараз підштовхне ринок, оживить його, тому що дешевше вже не буде», - додав він.

Микола Азаров також наголосив, що будівництво «соціального житла», яке працівники бюджетної сфери, вчителі та лікарі зможуть отримати по 4 тисячі гривень за квадратний метр, здійснюватиметься за підтримки держави, а його продаж відбуватиметься завдяки соціально розробленій програмі довгострокових кредитів, яку Уряд має намір затвердити протягом найближчих місяців.

Коментує Анатолій Пікуль, аспірант КНУБА, член Національного комітету ГК "МОЛОДІЖНА ВАРТА":
Насправді вказана ціна для виконавців (домобудівельних комбінатів, компаній які є безпосередніми забудовниками) може бути виправданою, але здебільшого будівництвом займаються посередники, які наймають виконавців на субпідряд, і їхнім прибутком є різниця між реальною собівартістю будівництва+"вартістю виділення ділянки під будівництво" та вартістю готового житла. Отже, якщо держава піде на те, щоб напряму фінансувати ДБК, або що більш ймовірно щоб сам ДБК виступав виконавцем, а замовником була держава, то на перших порах це могло б вивести будівельну галузь з кризової ситуації і поступово відновити принаймні обсяги виробництва будівельних конструкцій та матеріалів на підприємствах, а згодом і стабілізувати будівельний ринок.
Тим більш у політичних сил є зобов'язання перед молоддю, і ця ситуація якраз є можливістю влади показати свою спроможність до виконання зобов'язань і збудувати обіцяне соціальне житло. Щодо пошуку коштів, то аналіз бюджету в рамках громадянської кампанії "МОЛОДІЖНА ВАРТА" показав, що кошти на соціальне житло в бюджеті передбачені, і все що потрібно владі це утриматися від розкрадання, виділити ділянки під забудову на місцевому рівні і знайти, хто з безпосередніх забудовників наразі готовий виконати таке замовлення.

Останнє оновлення ( Середа, 09 лютого 2011 13:48 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva