"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта

Наступного року у Вінниці буде зведено другий муніципальний будинок PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Олександр   
Вівторок, 01 березня 2011 20:22

ПМЖ-сайт.jpg9 грудня виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про внесення змін до Програми «Муніципальне житло м. Вінниці». У відповідності до нього розширено коло осіб, які мають право на участь у Програмі, змінено вартість квадратного метра житла, зменшено ставку іпотечного кредиту та визначено два нові об'єкти, будівництво одного з яких розпочнеться на початку наступного року.

Програма "Муніципальне житло м. Вінниці» (ПМЖ) стартувала у травні 2009 року. Її основною метою є надання можливості працівникам бюджетної сфери придбати житло за нижчою ціною, ніж на комерційному ринку нерухомості. Перший будинок по вул. Келецькій, 128а в рамках цієї Програми був введений в експлуатацію у жовтні поточного року і 73 вінницькі родини бюджетників змогли придбати собі квартиру на вигідних умовах.


  Досвід будівництва муніципального житла показав, що бажаючих придбати собі муніципальну квартиру є досить багато, адже зафіксовано чисельні звернення мешканців міста до виконкому міської ради та профспілкових організацій. Тому було прийнято рішення подовжити дію Програми і будувати нові багатоповерхівки, які міститимуть одно- та двокімнатні квартири.

 

Для того, щоб не допустити зловживання і спекуляції під час формування списків претендентів на купівлю муніципальних квартир, визначати майбутніх власників житла, як і раніше, будуть галузеві профспілки. А розподіл квартир вже традиційно буде здійснюватись шляхом жеребкування. будинок1-сайт.jpg

Що ж до змін, які відбулись в Програмі, то відтепер, окрім працівників бюджетних установ, квартиру за меншою ціною зможуть купувати вінничани з інвалідністю, молоді люди (як сімейні так і одинокі), ветерани праці, багатодітні родини.

Враховуючи інфляцію та подорожчання будівельних матеріалів, ціна одного квадратного метру дещо зросла і становитиме 4700 гривень (у першому будинку квадратний метр коштував 4200 грн.), але вона буде фіксованою і не змінюватиметься протягом всього періоду будівництва.

Поряд з цим банк «Аркада», який залишився партнером Програми, пішов назустріч майбутнім покупцям і знизив ставку іпотечного кредиту, яка коливатиметься від 15 до 17% (минулого разу вона становила 19%).

Наступні муніципальні багатоповерхівки будуть зводитись на Старому місті: перша - на перехресті вулиць Смирнова і 1-го провулку Українського, друга - по вулиці Щорса.

Перший будинок буде мати 10 поверхів. На першому - розмістяться офісні приміщення, всі інші займуть знову ж таки одно- та двокімнатні квартири. Середня площа однокімнатних квартир, яких в цьому будинку буде 46, складатиме 44,54м2, а двокімнатних - 71 м2, їх, згідно проекту, буде 60.

будинок2-сайт.jpgПо вулиці Щорса будуватиметься 144-квартнирна муніципальна дев'ятиповерхівка. У цьому будинку буде 80 однокімнатних квартир з орієнтовною площею 40,4 м2, а двокімнатних - 64 і середня площа кожної становитиме 68,3 м2.

«Сьогоднішнім рішенням ми надаємо можливість купувати муніципальне житло молодим людям та іншим категоріям населення, яких раніше Програма не охоплювала, - розповідає міський голова Володимир Гройсман. - Сьогодні проводиться підготовча робота, вся необхідна документація уже є і ми ставимо перед собою завдання до 20 січня наступного року провести усі необхідні процедури і розпочати будівництво з тим, щоб до 1 грудня 2011-го було здано в експлуатацію наступний муніципальний будинок і 106 сімей отримали довгоочікуване житло».

Управління у справах ЗМІ
та зв'язків з громадськістю
Вінницької міської ради
т.: 59-53-10,59-50-66,
59-51-85

http://vmr.gov.ua/news.aspx?langID=1&newsID=7848&pageID=2

Останнє оновлення ( Вівторок, 01 березня 2011 20:23 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva