"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта Зародження МВАРТИ Новини Молодіжна іпотека виявилась великим пшиком

Молодіжна іпотека виявилась великим пшиком PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Administrator   
Понеділок, 11 квітня 2011 10:43

Програму забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки можна вважати остаточно зірваною з вини держави.

Такий висновок зробила Колегія Рахункової палати за результатами аудиту ефективності виконання державних програм із забезпечення молоді житлом.

Завдяки роботі Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву впродовж 2002-2010 років новосілля щороку справляли лише 2,8 % молодих сімей, що були на квартирному обліку.

За дев’ять років Державна програма забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки недофінансована з держбюджету більш як на 790 млн. грн., обсяги введеного в експлуатацію житла становили лише 12 % від запланованих, внаслідок чого 3 тис. молодих сімей не отримали житла.

"Особливо безнадійне становище молоді в сільській місцевості, де житло отримали лише дві сім’ї, а також науково-педагогічних та педагогічних працівників. Щасливий білет на пільгове кредитування за цей період отримали лише 132 особи, або 0,5 %. Не створено умов для розвитку молодіжних житлових комплексів та соціотехнополісів", - зазначають у Рахунковій палаті.

Через значні обсяги не завершеного на початок 2011 року будівництва, у яке вкладено кредитні та власні кошти молоді в сумі понад 227 млн. грн., не змогли своєчасно отримати житло або повернути кошти 1080 молодих сімей.

Крім того, фонд жодного разу не проводив передбаченої його статутом експертизи ціноутворення молодіжного будівництва для визначення доцільності укладення договорів на будівництво. Як наслідок, вартість будівництва, що інвестується за рахунок кредитів, наданих молодим сім’ям з бюджету, перевищує опосередковану вартість майже у 1,5 раза.

"Поступово цей фонд зі статутним капіталом, який формує Уряд, дрейфує в бік чисто комерційного фонду, який не має до пільгового молодіжного кредитування жодного відношення, а лише споживає державні гроші. Кабінету Міністрів необхідно розглянути доцільність існування такого фонду", - наголосив на Колегії Голова Рахункової палати Валентин Симоненко.

Українська правда

 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva