"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта Зародження МВАРТИ Новини Залучення молоді до прийняття рішень «Краще разом!». Крок №2

Залучення молоді до прийняття рішень «Краще разом!». Крок №2 PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Олександр   
Четвер, 01 вересня 2011 20:33

7-8 вересня 2011 року в столиці України м.Києві відбудеться засідання робочої групи представників молодіжного руху, ЗМІ, експертів. Темою засідання є зміни до Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні». Проблема недосконалого чинного законодавства про молодь вже неодноразово поставала. Але нажаль молодіжна політика для всіх урядів залишалася другорядною, як і для багатьох народних депутатів. Прийшов час виправити ситуацію, і можливим є це зробити саме зараз, у міжвиборчий період.

Але наразі в уряді та парламенті відсутні проекти документів, чи інші напрацювання щодо внесення змін в базовий молодіжний закон.

Практичні проекти документів, які могли би допомогти керівництву держави, не розробляються, а тому і громадськість не залучена до діалогу з владою. Час від часу спалахують вуличні протести, наприклад нещодавно по всій Україні пройшли акції проти політики Міністерства освіти, спорту та молоді. Але разом з тим, потрібні конкретні пропозиції, що саме молодь хоче змінити в базовому законі. Отже, громадськість має сама проявити відповідну ініціативу та запросити владу до спілкування.

Нашими завданнями є проведення робочої зустрічі представників молодіжного руху, які увійдуть до групи щодо зміни закону про молодь. Ми хочемо налагодження діалогу між парламентаріями та молодіжними громадськими лідерами. Форми роботи, що будуть застосовуватися на заході 7-8 вересня: відкриті дискусії, робочі групи з підготовки документів, експертні обговорення, також можливі зустрічі з парламентарями.

Теми до обговорення:

- реальний стан реалізації законодавства про сприяння розвитку і становленню молоді в Україні;

- позиція парламентських політичних сил в сфері молодіжної політики;

- наявні та перспективні урядові молодіжні програми;

- актуальні зміни до чинної нормативно-правової бази.

Ця зустріч буде 2-ою з серії зустрічей в рамках програми залучення молоді до прийняття рішень «Краще разом!». Загалом національний комітет громадянської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!» за підтримки Представництва Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі проводить серію з 4-х заходів з покращення молодіжної політики. Проведення таких зустрічей покликане здійснити включення молоді в процес підготовки та прийняття державних рішень. Враховуючи, що на даний момент практично відсутні ініціативи щодо подання до органів влади цілісних, якісних, обґрунтованих та компетентних пропозицій змін чи доповнень в нормативно-правові документи, планується, що такі пропозиції будуть підготовлені.

Будь-яка молода людина, може долучитися. Для участі необхідно подати:

- заповнену анкету (додається);

- коротке резюме (автобіографічні відомості, CV або біографію);

- рекомендацію від молодіжної громадської організації чи органу студентського самоврядування (перевага надається рекомендаціям від учасників кампанії МВАРТА).

            Заповнені документи слід надіслати на oleksandr.solontay@gmail.com не пізніше 5 вересня, до 19:00, з позначкою в темі листа «Robocha hrupa MVARTA schodo zakonu pro molod» (учасникам протягом кількох годин буде надсилатися відповідь). Перевага у відборі буде надаватиметься учасникам молодіжного громадського руху та студентського самоврядування. Загалом буде сформована група учасників в кількості 30 осіб з усіх регіонів України.

Учасники навчань забезпечуються всіма умовами для засідання робочої групи, харчуванням та проживанням в готелі 7-8 вересня, навчальними матеріалами, експертною підтримкою членів національного комітету. Проїзд – як правило, за рахунок учасників (оплата проїзду – є внеском учасника в проведення заходу).

Додаткові контакти: Олександр Солонтай, тeл. (050)372-5-100, член національного комітету, oleksandr.solontay@gmail.com, www.mvarta.org.ua

 

Останнє оновлення ( Четвер, 01 вересня 2011 22:07 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva