"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.

Студенти попереджають Табачника і Луцького, що законопроект № 9655 не пройде PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Сергій   
Четвер, 19 січня 2012 00:24

 

«Законопроект № 9655 «Про вищу освіту» авторства Табачника і компанії є способом узаконити всі корупційні схеми, які існують в нинішній освітній системі». Про це повідомив координатор АнтиТабачної кампанії, член національного комітету "Молодіжна варта" Пархоменко Сергій в ефірі передачі «Спільна правда».

 

Пархоменко наголосив, що студентство чинитиме рішучий опір прийняттю цього проекту закону, який перетворює спудеїв на статистів та об’єкт наруги з боку адміністрації вишів.

«Законопроект фактично дає право піднімати плату за навчання за контрактом посеместрово, бо ціна, згідно редакції статті 67 документу, встановлюватиметься не на весь період навчання, а на період дії контракту зі студентом, умови якого внз може змінювати що півроку. Вийде нова постанова Міносвіти – і ректор, прикриваючись цим, може змінити умови договору», – каже координатор АнтиТабачної кампанії.

Про небезпеку законодавчої ініціативи Табачника наголосила й інший гість програми – президент Української асоціації студентського самоврядування Єлизавета Щепетильникова:

«Проект закону № 9655 може позбавити стипендій всіх, окрім «круглих відмінників», бо, піднявши за законопроектом стипендію до прожиткового мінімуму, не передбачається додаткового бюджетного фінансування, як говориться в пояснювальній записці до цього документу».

Нагадаємо, в понеділок координатори акцій проти законопроекту № 9655  Михайло Каменєв, Михайло Лебедь та Катерина Чепура мали зустріч із лобістом цього документу, кумом Міністра освіти Дмитра Табачника, головою парламентського комітету з питань науки та освіти Максимом Луцьким, після якої якої заявили, що не припинять протестів, поки з проекту Закону України «Про вищу освіту» не приберуть всі дискримінаційні норми.

 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva