"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта

Влада планує повернути тоталітаризм в Україні PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Михайло Лебедь   
Четвер, 12 листопада 2009 14:37

Законопроект № 2450 «Про порядок організації і проведення мирних заходів» загрожує істотно обмежити свободу зібрань, містить неконституційні обмеження свободи, які порушують міжнародні зобов’язання України щодо забезпечення цього права на мирні збори. Це стверджують учасники прес-конференції, яка відбулася вчора в в інформаційному агентстві УНІАН в рамках проекту <<УНІАН-Права людини>>.

В заході взяли участь Володимир Яворський, виконавчий директор Української гельсінської спілки з прав людини; Володимир Чемерис, член громадської ради при Міністерстві внутрішніх справ України з питань забезпечення прав людини; Дмитро Сінченко, член Національного комітету громадської кампанії <<Молодіжна варта>>; Сергій Мовчан, підсудний активіст громадської кампанії <<Збережи старий Київ>>; Михайло Лебедь, Голова Київського осередку всеукраїнської молодіжної організації <<Фундація регіональних ініціатив>> (ФРІ).

Проект закону № 2450 вже був прийнятий в першому читанні Верховною Радою 3 червня цього року. Ним, як стверджують учасники, передбачено ряд обмеження прав і свобод громадян і громадських об’єднань, зокрема, обмеження місць для мітингів, встановлення термінів для проведення акцій, збільшення повноважень міліції та чиновницького апарату для перешкоджання волевиявлення громадян. Як пояснюють Володимир Яворський та Володимир Чемерис, проект закону взагалі забороняє проведення спонтанних мирних зібрань, оскільки без попереднього повідомлення мирні зібрання, згідно з законодавчою ініціативою, не дозволяється проводити. В законопроекті також передбачено, що організатори мирних зборів зобов’язані нести відповідальність за людей, які беруть в них участь - всупереч Цивільному кодексу України, проект покладає відшкодування усіх збитків, завданих учасниками мирного зібрання, на його організаторів.

За словами Володимира Яворського, фактично автори законопроекту бажають, щоб мирні зібрання відбувались як паради військових. Як пояснив Михайло Лебедь, подібні антидемократичні закони вже діють, зокрема, в Казахстані та Білорусі, де їх систематично використовують проти як громадських активістів та і звичайних громадян.

Дмитро Сінченко, у свою чергу, зазначив, що цей законопроект суперечить передвиборчим програмам усіх без винятку політичних сил, представлених у парламенті. А за ухвалення проекту Закону “Про порядок організації і проведення мирних заходів” у першому читанні проголосували аж 228 народних депутатів.

Запис відео-трансляція прес-конференції можна завантажити тут – http://upload.com.ua/get/901160141/

 


 

Організатори: <<УНІАН-Права людини>> за підтримки Міжнародного фонду <<Відродження>> та Всеукраїнської молодіжної громадської організації <<Фундація Регіональних Ініціатив>> (ФРІ)

За додатковою інформацією звертайтесь за тел.: +380681217741 (ФРІ)

Останнє оновлення ( Вівторок, 01 грудня 2009 00:20 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva