"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта

Під Адміністрацією Президента затримували молодь за «літаючі» намети PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Сергій   
Четвер, 21 квітня 2011 18:57

21 квітня під стінами Адміністрації Президента молодь спробувала розбити намети. В такий спосіб молоді громадські діячі вимагали від влади, в першу чергу від Віктора Януковича, виконати свої передвиборчі обіцянки щодо забезпечення молоді соціальним житлом та надання доступних молодим людям кредитних ставок на придбання квартир. Приводом також стала і нещодавна заява Президента, що він доб’ється того, що в Україні житло буде коштувати в межах 4000 грн. за квадратний метр.

В заході, організованому громадянською кампанією «Молодіжна варта», взяли участь активісти Молодіжного Націоналістичного Конгресу, Фундації Регіональних Ініціатив, Української Асоціації студентського самоврядування, Студентської Спілки «Студентський актив» і Студентського Братства «Дельта Ксі».

Після короткого брифінгу за участі Сергія Пархоменка, Андрія Лозового, Романа Козачкова, хіп-хоп виконавця Богдана  «Хмари» Ковальчука, письменника Сергія Пантюка, молодь намагалася розбити намети. Але в цей час підійшли працівники МВС і сказали, що намети не дадуть розкласти, бо, мовляв, «малі архітектурні форми не можна встановлювати в центрі міста». В цей же час один з міліціонерів намагався вирвати намет з рук учасника акції Максима Кицюка. Максим спитав, на якій підставі у нього хочуть забрати його майно (намет ще був у чохлі, його не встигли розкласти). Але в цей момент підлетіли бійці «Беркуту» і скрутили хлопця, потім доправили в міліцейську машину. Учасники акції все одно почали розкладати намети, тримаючи його над землею, не ставлячи на асфальт, аби міліція не побачила в тому спробу «пошкодити бруківку». Учасники акції жартували, що земля біля Адміністрації коштує настільки дорого, що на ній можна буде щось встановити, лише викупивши її на земельному аукціоні.

В цей час до учасників акції вийшов представник Адміністрації Президента аби забрати звернення до Віктора Януковича від організаторів акції. Поки координатор акції передавав йому звернення, молоді активісти перенесли намет до міліцейської машини, вимагаючи відпустити Максима Кицюка.

Побачивши, що молодь налаштована рішуче, міліції все таки довелося відпустити Максима.

До речі, під час акції знову «відзначився» майор Онищенко з Шевченківського РУВС, який рік тому розганяв активістів АнтиТабачної кампанії біля університету Шевченка. Він намагався перешкодити студентам провести і цю акцію, попутно обізвавши її учасників «клоунами». Координатор акції Сергій Пархоменко на це відреагував, що посадовцю ще доведеться відповісти за свої слова.

«Це ненормально, коли працівники правоохоронних органів, на будівництво житла для яких урядом урізано фінансування, не дозволяють молоді висловити свою позицію. Міліція повинна бути солідарна з молоддю, натомість вона шукає приводів, як би їй заткнути рота, невідомо на яких підставах затримує», – каже Максим Кицюк.

Втім, молодим активістам, які все таки розклали намет, таким чином побудувавши символічне «молодіжне житло», вдалося отримати заслужену винагороду – символічні ключі з написом «віртуальне житло. Ключ від піщаного замку. З повагою, українська влада». Це мало засвідчити те, що справа з виконання обіцянок щодо житла знаходиться лише у «віртуальній реальності» і поки що не перейшла у формат реальних дій.

Молодь пообіцяла не зупинятися і обіцяє провести низку акцій в обласних центрах країни. Подібний захід вже відбувся 20 квітня в Луганську.

 

Останнє оновлення ( Четвер, 21 квітня 2011 18:59 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva