"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта Зародження МВАРТИ


Зародження МВАРТИ

Наша історія успіху

Електронна адреса Друкувати PDF

МВАРТА –  це відповідь молоді політикам, які забули про молодь!

 

            Успіх №1, всі політики мають молодіжну програму: У 2007 році молодими активістами було створено громадську кампанію «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!».  Метою п’ятирічної діяльності  (саме на такий термін створена кампанія) було допомогти партіям сформувати конкретні програми, а потім допомогти політичним силам, що подолали 3% бар’єр на виборах, дотримуватись своїх передвиборчих програм, зобов’язань та обіцянок, що стосувались молоді, якої в Україні 1/3 від населення.

            Опитування показали, що молодь хоче, щоб навпроти  кожного пункту передвиборчої обіцянки з’явилося «виконано», «зроблено», «реалізовано», «впроваджено». У випадку невиконання обіцянок, молодь готова політиків «провчити».

Кампанія МОЛОДІЖНА ВАРТА в історії молодіжного руху є найдовшим в часі проектом, що вже саме по собі є успіхом.

            Успіх №2, масовість: Багато молодих активістів побачили і впевнились, що вони справді можуть впливати на владу. Це дуже важливе еволюційне зрушення для майбутнього громадянського суспільства в Україні в цілому. До проведення кампанії активісти багатьох організацій тільки теоретично розуміли як впливати на владу, а завдяки кампанії практично навчилися це робити безпосередньо.

            Успіх№3, досягнення: Дії кампанії призвели до того, що життя молодих людей почало змінюватися. Наприклад, у студентства з’явився цілорічний пільговий проїзд на залізничному транспорті, а раніше, як відомо, він переривався літнім періодом. Студенти отримали право самоврядування, зросла стипендія. 2010 році відновила роботу програма молодіжного житлового будівництва, розпочалася реалізація програми «Доступне житло». Перераховувати всі досягнення МВАРТИ довго, важко їх оцінити, адже серед них є такі системні, як постійне внесення пропозицій до законів, так і суто практичні для кожної мами, - зростання допомоги при народженні дитини. МВАРТА постійно готує моніторингові огляди стану виконання обіцянок.

            Успіх №4, співпраця: Завдяки співпраці молодіжних організацій з іншими різноманітними організаціями, можна досягати значно більшого успіху ніж самостійно. Так, коаліція «За Україну вільну від тютюнового диму» за цей період домоглася зникнення білбордів з цигарками (зникли також з горілкою). Заборонено вживати алкоголь та палити в транспорті, місцеві ради можуть регулювати час продажу алкоголю, робити обмеження під час проведення фестивалів, культмасових заходів на свої територіях. Молодь бачить – співпраця і взаємодопомога громадян між собою є часто вирішальним елементом для досягнення успіху громадськістю.

            Перспектива: у 2012 році закінчиться строк повноважень Верховної Ради України. Політики знову хочуть піти на вибори і отримати підтримку людей.

            МВАРТА хоче надати всім громадянам України інформацію, як саме політики виконували свої зобов’язання, на прикладі молоді, а це 13 млн. людей віком від 14 до 35 років, з яких 11 млн. мають право голосу.

Це стосується:

192 депутата - Партія Регіонів

100 депутатів - Батьківщина, ПРП, УСДП та ін. (Блок Юлії Тимошенко)

65 депутатів - Фронт Змін, Народний рух України, УНП, ХДС, ЄЦ, УП «Собор», ПЗВУ, Громадянська позиція, За Україну (блок «Наша Україна – Народна Самооборона)

25 депутатів - Комуністична партія України, КПРС

20 депутатів - Народна партія

Також це стосується усіх партій, які створені народними депутатами діючої Верховної Ради України. Всього мова йде про 23 з 180 існуючих політичних сил.

Останнє оновлення ( Середа, 18 квітня 2012 18:54 )
 

Резолюція Форуму молоді України „МОЛОДІЖНА ВАРТА”

Електронна адреса Друкувати PDF

Ми, учасники Форуму молоді України „МОЛОДІЖНА ВАРТА”, що зібралися за кілька днів до закінчення позачергових виборів до Верховної Ради України, звертаємося до молоді України та Верховної Ради наступного скликання.

Зокрема, ми звертаємося до усіх молодих людей активізувати діяльність всіх самоврядних форм роботи, від діяльності органів самоврядування до функціонування консультативно-дорадчих органів при місцевій та центральній владі!

Ми виставляємо свої вимоги до Верховної Ради України наступного скликання:

- вимагаємо від усіх політичних сил, що подолають 3% бар’єр неухильного дотримання свої передвиборчих програм, зобов’язань та обіцянок, що були дані з розрахунку отримати 30 вересня 2007 року підтримку молодих виборців!

- вимагаємо, щоб у наступному парламенті, незалежно від його партійного складу, комітет з питань молодіжної політики очолила молода особа, представник молодіжного громадського середовища!

- вимагаємо від парламенту VI скликання до кінця 2008-го року законодавчо врегулювати діяльність органів студентського самоврядування прийнявши зміни до Закону України „Про вищу освіту” та окремий Закон „Про студентське самоврядування”;

- вимагаємо реформування системи реалізації державної молодіжної політики та залучення до її втілення молодіжного громадського руху!

Ми проголошуємо свої серйозній наміри домогтися від партій та блоків, що сформують наступний парламент виконання всіх виголошених обіцянок перед молоддю і для цього вже зараз ініціюємо створення громадянської кампанії „МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за Вами спостерігає!”, що стартує офіційно з проголошенням даної резолюції, та яка передбачатиме моніторингові, контролюючі та мобілізаційні функції.

Кожна організація, орган самоврядування, молодий активіст може долучитися до кампанії „МОЛОДІЖНА ВАРТА” шляхом підписання резолюції!


Учасники форуму,

всього 70 чол.

27 вересня 2007 року

м.Київ



Останнє оновлення ( Субота, 21 лютого 2009 14:16 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva