13 жовтня Форум Майбутнього 2012 гостинно зібрав активну молодь південних регіонів України в Одесі. У Форумі взяли участь понад 120 учасників, студентів, представників громадських та молодіжних організацій, студентських ЗМІ.

Одеську молодь найбільше цікавили питання виконання передвиборних обіцянок українських політиків. Відповідаючи на запитання учасників, політичний експерт і член нацкомітету кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!” Олександр Солонтай, виділив найбільш гарячі з невиконаних обіцянок: доступне житло, перше робоче місце, відміна призову в збройні сили. Олег Рибачук — один з ініціаторів громадянського руху ЧЕСНО — підкреслив, що якісно оновити український парламент зможе тільки нове покоління молодих політиків.

«Я ходжу на вибори і це модно», – так почав свою презентацію громадський діяч, автор серії роликів «Здивуй покидьків – прийди на вибори!» і координатор проекту «Громадський контроль», Сергій Дубенко, представивши історію успіху свого проекту. Єлизавета Щепетильникова, Президент Української асоціації студентського самоврядування, представила на форумі досягнення студентів у сфері реформування вищої школи України. Координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман, емоційно розповів учасникам форуму, про свої історії успіху, які почалися саме зі студентської лави. Світлана Заліщук, координатор громадянського руху ЧЕСНО, представила учасникам форуму онлайн-інструмент руху ЧЕСНО – ЧЕСНОМЕТР, розповіла про успіхи та плани руху. Про роль юристів в суспільно важливих питаннях, захист прав та інтересів громадян у «гучних» публічних справах і громадської діяльності, розповів учасникам форуму правозахисник Олександр Славський. Експерт Європейського центру знаньВадим Георгієнко, розставив акценти на важливості участі молоді в політичному житті країни.

 

http://www.fm2012.org.ua/odessa_131012/