15 жовтня, прямуючи із сонячної Ялти, молодіжний «Форум Майбутнього – 2012» сьогодні завітав до Дніпропетровська. Форум зібрав 80 молодих людей, представників громадських організацій, молодіжних мас-медіа, органів студентського самоврядування та студентів.

Олег Рибачук – засновник громадянського руху ЧЕСНО, привітавши всіх присутніх у залі, зазначив, що існує необхідність змінювати українських політиків та залучати якісну нову формацію політиків до управління країною. У своєму вступному слові Олександр Солонтай відзначив важливу роль кожного з учасників Форуму Майбутнього в майбутніх політичних змінах. Координатор прес-центру журналістського руху «Стоп цензурі!» Артем Соколенко надихнув форумчан досягненнями учасників руху в сфері боротьби за свободу слова, захист права на мирні зібрання, реалізацію права на доступ до публічної інформації.
Не менш гучні оплески підчас презентації учасники форуму подарували Олексію Кляшторному, засновнику Української асоціації студентського самоврядування та Всеукраїнської профспілки «Народна солідарність». Регіональний координатор ЧЕСНО Андрій Зінченко презентував для учасників Форуму новітній онлайн-інструмент ЧЕСНОМЕТР, що фіксує порушення критеріїв ЧЕСНО чинними депутатами та кандидатами. Завершився Форум виступом Єлізавети Щепетильникової, Президента Української асоціації українського самоврядування, яка представила досягнення студентів в сфері реформування вищої школи та провадження болонського процесу.Форуми ФМ 2012 тривають з 10 по 17 жовтня 2012 року, з ініціативи громадянського руху ЧЕСНО та громадської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!». Наступні зустрічі відбудуться у Харкові (16 жовтня) та Києві (17 жовтня).
http://www.fm2012.org.ua/dnipropetrovsk_151012/