Молодіжний Форум Майбутнього ФМ-2012, 16 жовтня завітав до другого футбольного стадіону в турі, Харківського «Металісту». На Форум Майбутнього ФМ-2012 у Харкові завітало 150 молодих людей,студентів, представників громадських організацій, молодіжних мас-медіа, органів студентського самоврядування.

У своєму виступі Олег Рибачук – засновник громадянського руху ЧЕСНО, зазначив, що існує необхідність змінювати українських політиків та залучати якісну нову фармацію політиків до управління країною. Олександр Солонтай – політичний експерт та член нацкомітету громадської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!», відзначив важливу роль кожного з молодих учасників Форуму Майбутнього в майбутніх політичних змінах в Україні.

Гучними оплесками зустріли учасники форуму відомого українського тележурналіста Андрія Кулікова, який розповів учасникам форуму про ганебне явище «зручної» журналістики, висвітлення журналістами новин, подій під «вигідними» для власників телеканалів ракурсами та захист журналістами свободи слова. Журналіст, телеведуча та учасниця журналістського руху «СТОП ЦЕНЗУРІ!» Юлія Банкова, намагалась донести учасникам Форуму Майбутнього, що в сучасних умовах, стандартні методи впливу журналістів на владу не працюють, необхідне чітке об’єднання зусиль в боротьбі за свободу ЗМІ.

Завершили форум виступом Андрія Зінченка – регіонального координатора ЧЕСНО, який презентував ЧЕСНОМЕТР, серед питань, що викликали найбільше зацікавлення у присутніх, були порушення критеріїв ЧЕСНО існуючими політиками та Єлізавети Щепетильникової, Президента Української асоціації українського самоврядування, яка представила на форумі досягнення студентів в сфері реформування вищої школи та провадження болонського процесу.

Форуми ФМ 2012 тривають з 10 по 17 жовтня 2012 року, з ініціативи громадянського руху ЧЕСНО та громадської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!». Форум є ефективною платформою для спілкування молоді з експертами, журналістами та громадськими діячами на тему активізації молодіжних середовищ до свідомого голосування під час виборів до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року.