"МОЛОДІЖНА ВАРТА"

Громадянська кампанія “Молодіжна варта”

Ми об'єднали зусилля в рамках кампанії громадянського контролю за виконанням політичними силами зобов'язань перед  українською молоддю на 2007-2012 роки.
Молодіжна варта Section Table Новини "МОЛОДІЖНА ВАРТА" підсумувала обіцянки кандидатів у Президенти

"МОЛОДІЖНА ВАРТА" підсумувала обіцянки кандидатів у Президенти PDF Друкувати Електронна адреса
Написав Михайло Лебедь   
Четвер, 26 листопада 2009 19:34
 
 Національний комітет всеукраїнської громадянської кампанії "МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає" проаналізував передвиборчі програми кандидатів у Президенти на предмет зобов’язань перед молоддю. Аналіз засвідчив відсутність нової та чіткої стратегії з молодіжної політики у більшості кандидатів у Президенти.

"Часто це стосується навіть тих, хто вже є народним депутатом. Більшість наявних пунктів стосуються або реформ у сфері освіти, або загальних тез щодо покращення рівня життя молоді", - йдеться у висновках Національного комітету "МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ".

Крім того, активісти кампанії зазначають, що з 18 передвиборчих програм лише кілька мають окремі пункти, які стосується виключно молоді, а двоє кандидатів взагалі не включили тез щодо молоді до своїх програм.

На думку представників кампанії, загальною тенденцією для всіх кандидатів є відсутність механізмів реалізації взятих на себе зобов’язань. "Також більшість з них не визначили часові рамки реалізації зазначених пунктів власних програм. До того ж, відзначимо, що реалізація реформ, які пропонують кандидати на найвищу державну посаду, залежить безпосередньо від Верховної Ради як вищого законодавчого органу та Кабінету Міністрів, у компетенції якого знаходяться більшість програмних цілей кандидатів в Президенти," - підкреслюють молодіжні лідери.

Також вони відзначають, що наразі на посаду Глави держави претендують 18 кандидатів, половина з яких є народними депутатами або очільниками органів виконавчої влади. "Ці кандидати вже зараз мають актуальну програму, завдяки якій вони потрапили у Верховну Раду та інші органи влади. У 2007 вони брали на себе зобов’язання, у тому числі і перед молоддю, реалізувати власні програми. Тому ми вважаємо, що ці кандидати у президенти, а це і є фаворити виборів, мають нести відповідальність за свої обіцянки перед молоддю."

Крім того, активісти кампанії сподіваюся, що незалежно від результатів виборів Глави держави ті кандидати, що балотуються на пост Президента і одночасно є депутатами Верховної Ради, будуть виконувати власні зобов’язання перед молоддю, які вони взяли на себе ще під час минулих виборів Парламенту на 2007-2012 роки.

Джерело:  прес-служба Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки України

ДОВІДКА:                                                                                

"МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!" – всеукраїнська громадянська кампанія, метою якої є моніторинг  та контроль за реалізацією  передвиборчих обіцянок, даних молоді політичними силами під час виборів до Верховної Ради. До складу Національного комітету "МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ" входять 10 позапартійних всеукраїнських молодіжних організацій та 2 об’єднання органів студентського самоврядування. А саме: ВМГО "Дебатна Академія", ВМГО "Молода Просвіта", Студентська Рада Києва, ВМГО "Молодіжний Націоналістичний Конгрес", ВМГО "Фундація Регіональних Ініціатив", ВМГО "Українська Асоціація Студентського Самоврядування", ВМГО "Колегія молодих управлінців та юристів", ВМГО "Спілка Ініціативної Молоді", Всеукраїнська Студентська Рада при Міністерстві освіти і науки, ВМГО "Українська Студентська Спілка", ВМГО "Молода Пора" та ВМГО "Студентська Республіка". До складу регіональних комітетів кампанії входять і інші місцеві позапартійні молодіжні, студентські та шкільні організації. Зокрема, до складу Київського регіонального комітету входять КМО ВМГО "Фундація Регіональних Ініціатив" та МО ВГО "ВАРТА". Стартувала всеукраїнська кампанія у 2007 році. Докладніше про "МОЛОДІЖНУ ВАРТУ" можна дізнатися на сайті http://mvarta.org.ua.

Із діяльністю "МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ" можна також  оглядово ознайомитись у статях "Молодь протестує: її хочуть позбавити права на стихійні мітинги", "Тютюнова політика Президента суперечить передвиборчим обіцянкам", "В Міносвіти засвідчили відміну скорочення держзамовлення на спеціалістів, магістрів та докторантів", "Випускникам вузів знову загрожують примусові відпрацювання", "Кіровоградська молодь вимагає від політиків виконання обіцянок", "Житомирська молодь збирається вплинути на політиків", "Майбутнє молодих сімей у сутінках - політики не поспішають виконувати свої обіцянки", "Міністр освіти підтримав ініціативу проти закріпачення студентів", "Більшість даних молоді передвиборчих обіцянок не були виконані" та "Олександр Солонтай: "Ми примусимо політиків звернути увагу на інтереси молоді".

Відео-ілюстрація:

Останнє оновлення ( Четвер, 26 листопада 2009 19:38 )
 

MVarta Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed FM2012 
Групи Google

Підписатися на розсилку

МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ

Ел. пошта:
Відвідати цю групу

Наша княпочка

Банер
Follow us on Twitter

Останні підписанти

Підпишіть петицію
Kevinarref KevinarrefUP
StevSnuh StevSnuhAM
Lessmooro Lessmoorobt
EllBync EllByncKC
afenetlayegol ediujoziqt
ikocodu oangocatuvuyo
omunomiraoco enusowo
bwinexud igenebofuku
equtavaluqis axuaxeherug
uexazonagar ahenuva